niedziela, 18 września 2016

Jajecznica z rydzami


Składniki:
3 jajka
świeże rydze
sól, pieprz, masło
opcjonalnie: cebulka pokrojona w kostkę, natka


Przygotowanie:
Na maśle podsmażcie rydze (większe pokrójcie na kawałki). Dodajcie 1/2 cebuli pokrojonej w kostkę. Przykryjcie patelnię pokrywkę i duście 10 minut. Potem zwiększcie ogień o zrumieńcie grzyby. Doprawcie solą i pieprzem. Posypcie natką. Wbijcie jajka. Raz na jakiś czas przemieszajcie aż jajka się zetną. Rewelacja!

2 komentarze:

  1. Ekstra! Ja ostatnio odchudzam się z www.kcalmar.com. Polecam!:) Może będą dla Ciebie jakąś inspiracją:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pysznie to wygląda :-)
    Zapraszam do mnie! :-)
    http://www.mecooks.com

    OdpowiedzUsuń