piątek, 22 listopada 2013

Podfałszowane ślimaki

Ślimaki w masełku czosnkowym są pyszne. Kupiliśmy 2 opakowania, ale jak to się mówi: apetyt rośnie w miarę jedzenia ;)


Składniki:
puszka ślimaków
czosnek
masło
pietruszka
sól
tymianek
odrobina białego wina



Przygotowanie:
Zróbcie sos: 2 łyżki wina podgrzejcie z 1/4 kostki masła.  Przyprawcie czosnkiem, natką pietruszki, solą i bardzo niewielką ilością tymianku. Jak sos będzie gotowy podgrzejcie w nim ślimaki. Może nie będą wyglądać tak widowiskowo jak te kupione, ale smakują całkiem nieźle.


3 komentarze:

  1. jak można podawać przepis a na zdjęciu gotowe danie. nie zrobiłaś tego przepisu tylko podajesz z instrukcji na opakowaniu czy co? wiem bo tez mam te ślimaki kupione...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czytaj ze zrozumieniem - na 1 zdjęciu są kupione, a potem zrobiliśmy swoje i wykorzystaliśmy opakowanie! Wszystko jest w poście.

      Usuń
    2. To pisz zrozumiale. To że ktoś kupił dwa opakowania gotowych ślimaków nic nie znaczy ;)

      Usuń