Zielone pomidory są pyszne, a przepis na kiszone zielone pomidory dzieciennie prosty.
Składniki:
zielone pomidory
pół litra przegotowanej wody
4 pełne łyżeczki soli
liść laurowy
kilka ziarenek pieprzu i ziela angielskiego
estragon
czosnek
koper
Przygotowanie:
Pomidory ułożyć w słoiku. Dodać przyprawy i czosnek. Zalać wodą wymieszaną z solą. Zamknąć i odstawić w ciemne miejsce. W zimę jak znalazł.
Bardzo ciekawy pomysł z tymi kiszonymi pomidorami,dla mnie to nowość;;)
OdpowiedzUsuńDla mnie to również nowość, nigdy nie słyszałam o nich, a co można z nich zrobić? Zapraszam również na mojego bloga http://edellka.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńTakie pomidory robił mój pradziadek Dionizy. To rodzaj przekąski. Jak ogórki. Są naprawdę dobre. Świetnie smakują z dodatkiem papryki. Ale na początek proponuję wersję bez dodatków. Pozdrawiam i zaglądam na Pani bloga :)
Usuń