piątek, 14 grudnia 2012

Przekąski z ciasta francuskiego - jak zrobić

Szybkie przekąski są najlepsze dla niespodziewanych gości. Ciasto francuskie to wdzięczna baza.



Składniki:

opakowanie ciasta francuskiego
kiełbasa węgierska
keczup
sól morska
rozmaryn
kminek
oliwa
ser kozi
białko

Przygotowanie:
Dobrze rozmrożone ciasto francuskie pokrójcie na małe kawałki. Na każdy kawałek ciasta kładźcie po kawałku kiełbasy i sera oraz łyżeczce keczupu. Zlepcie ciasto francuskie tak, by nadzienie nie wydostawało się na zewnątrz. Ciastka posmarujcie roztrzepanym białkiem i posypcie solą, kminkiem i rozmarynem. Blachę nasmarujcie oliwą. Przekąski pieczcie  w temperaturze 200 stopni przez 20-25 minut. Smacznego.









2 komentarze:

  1. Muszą być pyszne z kiełbaską i serem, ja robię przeważnie na słodko, ale chyba się skuszę, od niedawna kupuję ciasto w wersji light(np.z lidla), zawsze to trochę mniej kalorii:)

    OdpowiedzUsuń
  2. super, nie wiedziałam, że jest wersja light ciasta francuskiego

    OdpowiedzUsuń