poniedziałek, 15 kwietnia 2013

Pieczone warzywa z harissą


Pieczone warzywa są dobre nie tylko na ładną sylwetkę.


Składniki:
5 ziemników
3 cebule
1 papryka
3 buraki
2 marchewki
główka czosnku
oliwa z oliwek
sól
pieprz
kumin
harissa



Przygotowanie:
Warzywa pokrójcie na małe kawałki. Jedynie czosnek podzielcie na ząbki i nie obierajcie! Polejcie obficie oliwą i posypcie przyprawami. Jeśli nie lubicie zbyt ostrych potraw, nie przesadzajcie z harissą ;)  
Wymieszajcie dokładnie i przełóżcie na blachę. Jeszcze raz polejcie oliwą. Wstawcie do piekarnika nastawionego na 180 stopni. Pieczcie tak długo aż warzywa będą upieczone. Ja piekłam wszystkie aż ziemniaki i marchewka upiekły się, ale możecie też paprykę, czosnek i cebulę wyjąć wcześniej. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz