Pieczone warzywa są dobre nie tylko na ładną sylwetkę.
Składniki:
5 ziemników
3 cebule
1 papryka
3 buraki
2 marchewki
główka czosnku
oliwa z oliwek
sól
pieprz
kumin
harissa
Przygotowanie:
Warzywa pokrójcie na małe kawałki. Jedynie czosnek podzielcie na ząbki i nie obierajcie! Polejcie obficie oliwą i posypcie przyprawami. Jeśli nie lubicie zbyt ostrych potraw, nie przesadzajcie z harissą ;)
Wymieszajcie dokładnie i przełóżcie na blachę. Jeszcze raz polejcie oliwą. Wstawcie do piekarnika nastawionego na 180 stopni. Pieczcie tak długo aż warzywa będą upieczone. Ja piekłam wszystkie aż ziemniaki i marchewka upiekły się, ale możecie też paprykę, czosnek i cebulę wyjąć wcześniej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz