Macie już dość świątecznego obżarstwa? Zapiekany kozi ser to lekkie i zdrowe śniadanie.
Składniki:
rolada kozia
wędzony oscypek
sok z cytryny
szalotka
koperek
natka
pomidorki koktajlowe
sól
pieprz
pieczona szynka (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Pokrójcie drobno szalotkę i zalejcie sokiem z cytryny na 5 minut. Pokrójcie natkę i koperek. Dodajcie do szalotki. Na dno foremki wrzućcie cebulę z natką i koperkiem. Ja dodałam resztkę świątecznej szynki. Pokrójcie roladę kozią, pomidorki. Posólcie i popieprzcie. Na wierzch zetrzyjcie odrbinę wędzonego oscypka.
Zapiekajcie w piekarniku nagrzanym do 170 stopni ak dugo, aż sery się rozpuszczą. Udaje się to również w kuchence mikrofalowej. Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz