środa, 12 listopada 2014

Zupa dyniowo-jabłkowa - zaskakujący smak!

Zupa z dyni i jabłek zmieniła moje podejście do dyni. Uwielbiam zypy dyniowe, ale z dodatkiem jabłek zaskakuje - musicie spróbować!


Składniki: 
pół kg dyni
2-3 jabłka
2 marchewki
pietruszka
kawałek selera
listek laurowy
4 ziarenka ziela angielskiego
6 ziarenek pieprzu
sól
kwiat gałki muszkatołowej (w razie braku minimalna ilość gałki)



Przygotowanie:
Z marchewek, pietruszki i selera ugotujcie bulion doprawiony przyprawami. Jak warzywa zaczną mięknąć dodajcie pokrojoną w cienkie paski dynię i jabłka  - mogą być ćwiartki. Usuńcie z nich gniazda nasienne. Po 15 minutach zmiksujcie. Zaręczam, że smak pozytywnie Was zaskoczy. Jabłka i dynia to dobre połączenie :)









2 komentarze: