niedziela, 24 lipca 2016

Tagliatelle tartufo

Tagliatelle z truflami to banalnie prosty przepis.

Składniki:
tagiatelle - porcja dla 2 osób - polecam świeży makaron
czarne trufle (wystarczy kilka płatków)
masło
sól, pieprz



Przygotowanie:
Makaron ugotujcie według przepisu na opakowaniu. Truflę oczyśćcie szczoteczką (może być do zębów) i delikatnie umyjcie i osuszcie. Rozgrzejcie masło na patelni, podlejcie wodą z gotowania makaronu (około pół szklanki), doprawcie solą i pieprzem i dodajcie makaron.  Duście 2-3 minuty. Potem dwie szkoły: trufle ścieramy na tarce (boczna strona tarki do krojenia ogórków na mizerię), mieszamy i wykładany na talerz. bądź też makaron wykładamy na talerz i posypujemy świeżymi truflami. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz