środa, 17 lipca 2013

Smażony bób

Czas na bób.


Składniki:
Ugotowany bób
oliwa
czosnek
sok z 1/2 limonki
szalotka
sól
pieprz
ser typu parmezan



Przygotowanie:
Ugotowany bób zalejcie sokiem z limonki, Dodajcie 2 ząbki czosnku (pokrójcie lub wyciśnijcie), drobno pokrojoną szalotkę. Odstawcie na noc do lodówki. Na patelni rozgrzejcie oliwę. Wrzućcie bób. Doprawcie solą i pieprzem. Podsmazajcie aż będzie ciepły lub rumiany - zależy jak wolicie. Posypcie utartym serem. Podawajcie na ciepło. Boskie!

1 komentarz:

  1. o, uwielbiam bób, ale smażonego jeszcze nie jadłam :) pozdrawiam i zapraszam po dania na grilla http://www.zgrilla.pl/grillowane-poledwiczki-wieprzowe-curry/

    OdpowiedzUsuń