czwartek, 2 maja 2013

Szparagi - najprostszy przepis



Nareszcie pojewiły się szparagi. Moje ulubione to szparagi po polsku.


Składniki:
szparagi
bułka tarta
masło
sól
cukier

Przygotowanie:
Szparagi  - jeśli są białe - obierzcie. Ugotujcie w specjalnym garnku - jeśli nie macie, znajdźcie wysoki garnek, szparagi zwiążcie sznurkiem i wstawcie go garnka (woda do 3/4 wysokości garnka). Do wody dodajcie odrobinę cukru i soli. Szparagi  - w zależności od świeżości - gotujcie od 10 do 20 minut. Na patelni uprażcie bułkę tartą. Jak się zrumieni dodajcie masło. Szparagi polejcie masłem z tartą bułką. Szparagi po polsku są najlepsze :)

2 komentarze:

  1. Ostatnio odstraszyła mnie ich cena...

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. tak, teraz chora, ale już prpprzebieram nóżkami aż ceny spadną :)

      Usuń