niedziela, 19 maja 2013

Tarta z serem


Kocham tarty. Tarty serowe są proste i szybkie do zrobienia.


Składniki:
2 paczki herbatników
masło
dżem różany
ricotta 250 g
3 żółtka
2 łyżki cukru


Przygotowanie:
Herbatniki pokruszcie i wymieszajcie z masłem. "Masą" wyłóżcie nasmarowaną masłem tortownicę.  Spód posmarujcie konfiturą różaną. Ser, cukier i żółtka zmiksujcie (krótko) na gładką masę. Wyłóżcie do tortownicy. Pieczcie w nagrzanym piekarniku (do 180 stopni), tak długo aż ser stężeje i się zrumieni. Tarta serowa jest naprawdę pyszna.




1 komentarz:

  1. Jeszcze nie miałam okazji spróbować tarty serowej, ale wpisuję sobie ją na moją listę rzeczy do przygotowania :)

    OdpowiedzUsuń