sobota, 6 października 2012

Placuszki z dyni - przepis





Dyniowe placuszki są znakomite. A do tego proste do zrobienia.

Składniki:

1/2 kg pieczonej dyni
2 jajka
sól
pieprz
garść pestek z dyni
3 łyżki mąki
łyżka bułki tartej
oliwa z oliwek do smażenia



Przygotowanie:

Wszystkie składniki zmiksujcie. Na koniec dodajcie pestki z dyni i wymieszajcie. Placuszki smażcie około 2 minut z każdej strony. Lepiej róbcie małe - będzie mniej problemu z przewracaniem. Są dość kruche. Z kwaśną śmietaną placki z dyni smakują obłędnie. 


3 komentarze:

  1. Wpraszam się na obiad, mogę?:)) wyglądają smakowicie

    OdpowiedzUsuń
  2. zjadałam dyniowe placki już nie raz, ale nigdy takich z wcześniej pieczonej dyni

    OdpowiedzUsuń
  3. Oj, nie ma to jak dyniowe placuszki. Uwielbiam je :)

    OdpowiedzUsuń