Dyniowe placuszki są znakomite. A do tego proste do
zrobienia.
Składniki:
1/2 kg pieczonej dyni
2 jajka
sól
pieprz
garść pestek z dyni
3 łyżki mąki
łyżka bułki tartej
oliwa z oliwek do smażenia
Przygotowanie:
Wszystkie składniki zmiksujcie. Na koniec dodajcie pestki z
dyni i wymieszajcie. Placuszki smażcie około 2 minut z każdej strony. Lepiej
róbcie małe - będzie mniej problemu z przewracaniem. Są dość kruche. Z kwaśną
śmietaną placki z dyni smakują obłędnie.
Wpraszam się na obiad, mogę?:)) wyglądają smakowicie
OdpowiedzUsuńzjadałam dyniowe placki już nie raz, ale nigdy takich z wcześniej pieczonej dyni
OdpowiedzUsuńOj, nie ma to jak dyniowe placuszki. Uwielbiam je :)
OdpowiedzUsuń