Sezon na dynię w pełni. Dziś dynia faszerowana i zapiekana.
Pychota. Pamiętajcie, że możecie nadziać tym, co lubicie.
Składniki:
jedna mała wydrążona dynia
odrobina mięsa z gęsi
1/2 papryki
szalotka
2 ząbki czosnku
fasolka szparagowa
1 pomidor
pieprz
sól
harrisa
mięta
bazylia
oregano
śmietana
zioła prowansalskie
oliwa z oliwek
Przygotowanie:
Warzywa i mięso na nadzienie drobno pokrójcie. Przyprawcie,
dodajcie śmietanę i wymiejszajcie. Nadziejcie farszem dynię. Pieczcie w
piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 1.5 h. Na kwadrans przed
zakończeniem polejcie z wierzchu oliwą. Smakuje wybornie. Ciekawe jakie byłoby
Wasze nadzienie?
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz