sobota, 7 września 2013

Nadziewane kwiaty cukinii


Faszerowane kwiaty cukinii smażone w cieście nasleśnikowym to rewelacyjna przekąska.


Składniki:
kwiaty cukinii
ricotta
oliwa
mąka pszenna
mleko
jajko
sól
pieprz
zioła prowansalskie


Przygotowanie:
Z mąki pszennej, jajka i mleka zróbcie ciasto neleśnikowe - musi być bardziej gęste od ciasta na naleśniki. Przyprawcie je solą, pieprzem i ziołami. Odstawcie na pół godziny. W tym czasie zajmijcie się kwiatami cukinii. Umyjcie je i osuszcie. Faszerujcie każdy kwiat łyżką sera ricotta.



Na patelni rozgrzejcie oliwę. Każdy kwiat obtaczajcie w cieście naleśnikowym. Smażcie z każdej strony na rumiany kolor. Smażone kwiaty cukinii są cudowne - musicie spróbować!




1 komentarz:

  1. Chodzi za mna ten przepis ale jeszcze nie probowalam a Twoj wpis zacheca! super!

    OdpowiedzUsuń