Uwielbiam polędwiczki. Na blogu Ani Jurksztowicz znalazłam fantastyczny przepis i trochę go przerobiłam.
Oryginalny przepis znajdziecie TU.
Składnika:
polędwiczka
musztarda
śmietana
oliwa
1/2 szklanki białego wina
sól
pieprz
pieprz czerwony
bułka tarta
Przygotowanie:
Polędwiczę pokrójcie i rozbijcie pięścią. Posmarujcie ze wszystkich stron musztardą. Obtoczcie w tartej bułce i obsmażcie na oliwie. Jak się zrumienią z obu stron, dodajcie śmietaną (około 125 ml), wino, doprawcie solą i pieprzem. Duście około 7 minut. Tak przygotowane polędwiczki są pyszne!
Prosto, szybko i zapewne bardzo smacznie! :) Zapraszam w odwiedziny do mojej studenckiej kuchni. :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne danie!
OdpowiedzUsuń