poniedziałek, 4 lutego 2013

Pieczone warzywa


Pieczone warzywa są zdrowe i smaczne. Mogą być też bazą sałatek i innych dań.









Składniki:
ziemniaki
cukinia
czosnek (nie obierajcie go)
cebula
oliwa
sól morska
pieprz
ocet balsamiczny
zioła


Przygotowanie:

Ziemniaki i cebulę pokrójcie w plastry. Cukinię w zależności od wielkości w plastry lub słupki. Wszystkie warzywa polejcie oliwą, dodajcie przyprawy i wymieszajcie, tak by wszystkie były pokryte tłuszczem. Blachę nasmarujcie oliwą, wyłóżcie warzywa i skropcie octem balsamicznym. Pieczcie w temp. 180 stopni przez 30-40 minut aż ziemniaki będą miękkie. Do tak pieczonych warzyw, uwielbiam sos czosnkowy.

1 komentarz:

  1. Bardzo ciekawy pomysł ;) Koniecznie wypróbuję!
    easykuchnia.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń