środa, 6 lutego 2013

Pierogi z gęsiną


Kocham pierogi, kluski, pyzy. Niestety, nie mam talentu do ich robienia... Ale znalazłam na to sposób ;)


Składniki:
cebula pokrojona w kostkę
gęsi smalec (został mi po pieczeniu gęsi)
pierogi z gęsiną kupione na jarmarku





Przygotowanie:
Pierogi podgrzejcie na parze. Cebulkę podsmażcie na gęsim smalcu. Polejcie nimi pierogi. Jeśli macie pomysły jak zrobić ciasto na pierogi, takie, które dałoby się rozwałkować bez problemu - to podzielcie się. Niestety, to jest coś co mi nie wychodzi :(






Polecam przepis na placuszki z dyni.










2 komentarze:

  1. Ja robię ciasto tak (zawsze wychodzi): 3 szklanki mąki, łyżka masła i szklanka wrzatku. Zamieszać, zagnieść, rozwałkować:) Polecam!

    OdpowiedzUsuń