Czasem wystarczy dodać jeden składnik, by zwykła sałatka nabrała nowego smaku. Dziś w roli głównej miechunka.
Składniki:
mix sałat (ja miałam z marchewką)
rzodkiewka
papryka
ogórek
miechunka
pół drobno pokrojonej cebuli
sól
pieprz
ocet (ja użyłam octu winnego z Krety)
oliwa lub olej (wypróbowałam olej z róży)
Przygotowanie:
Z Octu i oliwy zróbcie sos (3 łyżki oliwy wymieszajcie z jedną łyżką octu).
Warzywa pokrójcie tak jak lubicie. Miechunki przekrójcie na pół (dałam 6 owoców miechunki na porcję sałatki dla 2 osób).
Sałatkę posólcie, popieprzcie. Zalejcie sosem i wymieszajcie. Smacznego!
Mmmm, no właśnie tak mnie od jakiegoś czasu korci, żeby tą śmiesznie wyglądającą miechunkę nabyć i w końcu się odważę :-)
OdpowiedzUsuńma ciekawy, zaskakujący smak. Najbardziej przypomina cierpkie pomidorki cherry
Usuń