Sałatki mogłabym jeść 5 razy dziennie. Żeby mi się nie znudziły - poszukuję nowych dodatków.
Składniki:
rzodkiewka
ogórek
miks sałat
marchewka po koreańsku
śmietana (2 łyżki)
majonez (2 łyżki)
ząbek czosnku
sól
pieprz
Przygotowanie:
Rzodkiewki i ogórka pokrójcie i przełóżcie na sałatę. Wierzch udeokrujcie marchewką po koreańsku. Wygląda jak makaron. Jest ostra - ale może ją zjeść nawet osoba, która nie przepada za pikantnymi przyprawami. Kupuję ją w sklepach Kuchnie Świata. Z majonezu, śmietany i czosnku zróbcie sos. Doprawcie go solą i pieprzem. Polejcie nim sałatkę.
Sałatka dobrze smakuje z sosem i bez niego - marchewka sama w sobie nadaje jej specyficzny smak.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz