W szparagowym sezonie mogę szparagi jeść 3 razy dziennie. Dziś zaczynam od nich dzień.
Składniki:
pieczone szparagi (2-3)
4 jajka
sól
biały pieprz
masło
Przygotowanie:
Upieczone szparagi (obrane polejcie oliwą i pieczcie w nagrzanym piekanriku do 200 stopni przez 30 minut, zachowują wspaniały smak) pokrójcie na centymetrowej długości kawałki. Szparagi podsmażcie na maśle. Jak zaczną się lekko rumienić dodajcie jajka. Jajecznicę doprawcie solą i pieprzem. Jajecznica ze szparagami jest boska!
Gdzie ostatnio nie wejdę tylko szparagi, szparagi i szparagi :) Cchyba sam muszę spróbować coś z nimi zrobić;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do siebie
http://gotujebochce.blogspot.com/
radze sie pospieszyc, bo sezon krotki i zaraz sie skoncza...
Usuń