poniedziałek, 3 czerwca 2013

Pyszne śniadanie - jajecznica ze szpargami


W szparagowym sezonie mogę szparagi jeść 3 razy dziennie. Dziś zaczynam od nich dzień.



Składniki:
pieczone szparagi (2-3)
4 jajka
sól
biały pieprz 
masło

Przygotowanie:
Upieczone szparagi (obrane polejcie oliwą i pieczcie w nagrzanym piekanriku do 200 stopni przez 30 minut, zachowują wspaniały smak) pokrójcie na centymetrowej długości kawałki. Szparagi podsmażcie na maśle. Jak zaczną się lekko rumienić dodajcie jajka. Jajecznicę doprawcie solą i pieprzem. Jajecznica ze szparagami jest boska!





2 komentarze:

  1. Gdzie ostatnio nie wejdę tylko szparagi, szparagi i szparagi :) Cchyba sam muszę spróbować coś z nimi zrobić;)

    Pozdrawiam i zapraszam do siebie
    http://gotujebochce.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. radze sie pospieszyc, bo sezon krotki i zaraz sie skoncza...

      Usuń