Szparagi i fasolka szparagowa to idealne połączenie jak się okazuje :)
Składniki:
szparagi
1/2 kg fasolki szparagowej
sól
masło
masło klarowane
parmezan
Przygotowanie:
Gotujcie fasolkę szparagową przez 12-15 minut. Dodajcie do niej przekrojone na pół (i obrane wcześniej) szparagi. Gotujcie tak długo aż fasolka i szparagi zmiękną. Co ciekawe, fasolka przechodzi całkowicie aromatem szparagów, a nie odwrotnie. Na patelni rozgrzejcie masło z masłem klarowanym. Podsmażcie osączone z wody szparagi i fasolkę. Posólcie lekko. Na talerzu minimalnie posypcie tartym parmezanem. Rewelacja!!!!
Ale tu szparagowo. Ulala :)
OdpowiedzUsuńdariawkuchni.
Dzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Pani blogiem, proszę o kontakt:) wspolpraca@armadeo.pl
OdpowiedzUsuń