piątek, 18 stycznia 2013

Salsa z awocado szalotką i pomidorem - przepis

Sałatki są dobre pod każdą postacią. Salsa z avocado to dobry pomysł na początek dnia. 




Składniki:
dojrzałe awokado
czerwona cebula lub szlotka
pół papryki
pół świeżego ogórka
1 pomidor
sok z cytryny lub 2 limonek
sól
pieprz
świeża kolendra






Przygotowanie:
Ogórka, paprykę  i pomidora pokrójcie w kostkę. Wymieszajcie i odstawcie. Pokrójcie avocado w drobną kostkę. Dodajcie do pokrojonych warzyw i polejcie odrobiną soku z cytryny.





Szalotkę pokrójcie w drobną kostkę. Zalejcie pozostałym sokiem z cytryny i odstawcie na 15 minut. Wymieszajcie wszystko razem, przyprawcie solą, pieprzem i jeśli lubicie kolendrą.


Polecam też przepis na sałatkę z czerwoną cebulą.








Brak komentarzy:

Prześlij komentarz