czwartek, 11 kwietnia 2013

Przekąski z ciasta filo z serowym nadzieniem


Ciasto philo to wdzięczna baza do różnego rodzaju przekąsek. Smakuje dobrze i na słodko, i w wersji wytrawnej. 


Składniki:
ciasto philo
pół papryki czerwonej
pół papryki żółtej
szlotka
1 ząbek czosnku 
pomidor
kapary
ser feta
oliwa z oliwek
pieprz
zioła prowansalskie



Przygotowanie:
Paprykę, pomidory, cebulę i czoosnek pokrójcie drobno i podmażcie na oliwie. Dodajcie kapary, dorpawcie pieprzem i ziołami i wymieszajcie pokruszonym serem feta.



Rozłóżcie płat ciasta philo. Posmarujcie końcówki oliwą. Na środek połóżcie nadzienie i zwijajcie tak jak krokiety.



Pieczcie w temperaturze 180 stopni aż ciasto się zrumieni (około 30 minut). 


Polecam też przepis na ciasto fillo z rodzynkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz