poniedziałek, 30 września 2013

Udka z kaczki

Dobra kaczka nie jest zła ;)




Składniki:
2 udka z kaczki
sól
pieprz
oliwa
masło
masło klarowane
majeranek

Przygotowanie:
Na patelni rozgrzejcie oliwę z masłem klarowanym. Smażcie udka z kaczki. Na koniec posólcie je i popieprzcie. Posypcie majerankiem. Na wierzch połóżcie kawałek masła. Smażcie aż skórka będzie rumiana. Ja podałam z kaszą kuskus. Pyszne i proste.

2 komentarze:

  1. Jeśli ktoś jest laikiem i nigdy nie robił kaczki to ten przepis będzie dla niego zbyt ubogi. Kaczka to nie jajecznica. Powinnaś podać więcej szczegółów na temat smażenia. Czas, temperaturę, wielkość ognia, powinnaś pokazać wyjściowy kolor mięsa wysmażony ale nie przesuszony albo napisać choć trochę o kolorze.

    OdpowiedzUsuń