poniedziałek, 9 września 2013

Barszcz po tatarsku - najlepszy jaki jadłam


Uwielbiam buraki. Zawsze wydawało mi się, że barszcz z "mojego domu" babciny jest najlepszy na świecie. Do czasu, kiedy spróbowałam barszczu po tatarsku. Genialny!


Składniki:
4-5 buraków
2-3 jabłka
2 łyżki masła
1/2 szklanki czerwonego wina
liść laurowy
1 goździk
5 ziarenek pieprzu
2 ziela angielskie
sól
1,5 litra bulionu mięsnego (ja miałam z indyka)
śmietana


Przygotowanie:
Jabłka i buraki zetrzyjcie na tarce o grubych oczkach. Podsmażcie na maśle. Dodajcie do bulionu. Dodajcie przyprawy i wino. Jak barszcz będzie gotowy na talerzu możecie dodać śmietanę, choć bez jest równie smaczny. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz