wtorek, 10 września 2013

Polędwiczki wg Ani Jurksztowicz

Uwielbiam polędwiczki. Na blogu Ani Jurksztowicz znalazłam fantastyczny przepis i trochę go przerobiłam. 
Oryginalny przepis znajdziecie TU.


Składnika:
polędwiczka
musztarda
śmietana
oliwa
1/2 szklanki białego wina
sól
pieprz
pieprz czerwony
bułka tarta


Przygotowanie:
Polędwiczę pokrójcie i rozbijcie pięścią. Posmarujcie ze wszystkich stron musztardą. Obtoczcie w tartej bułce i obsmażcie na oliwie. Jak się zrumienią z obu stron, dodajcie śmietaną (około 125 ml), wino, doprawcie solą i pieprzem. Duście około 7 minut. Tak przygotowane polędwiczki są pyszne!

2 komentarze:

  1. Prosto, szybko i zapewne bardzo smacznie! :) Zapraszam w odwiedziny do mojej studenckiej kuchni. :)

    OdpowiedzUsuń