poniedziałek, 23 września 2013

Polędwica - rewelacja!

Zbliża się jesień, jest coraz zimniej i mam ochotę na mięso ;)


Składniki:
polędwica wołowa
sól
pieprz
rozmaryn
masło
masło klarowane
oliwa
malutkie cukinie


Przygotowanie:
Polędwice pokrójcie na 2-cm plastry. Lekko rozbijcie ręką. Na patelni rozgrzejcie oliwę. Smażcie na niej polędwicę po 3 minuty z każdej strony. Posólcie i popieprzcie mięso. Na wierzchu połóżce rozmaryn i łyżkę masła. Przykryjcie patelnię. Po 10 minutch mięso będzie gotowe. Na drugiej patelni rozgrzejcie masło z masłem klarowanym. Smażcie na nim cukinię. Doprawcie solą i pieprzem. Polędwica nie wymaga zbyt wielu przypraw i dodatków. Jest pyszna. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz