środa, 29 stycznia 2014

Polędwica z kaszą gryczaną

Polędwica wołowa z kaszą gryczaną to świetne połączenie.


Składniki:
polędwica wołowa
3 cebule 
sól
pieprz
koncentrat pomidorowy
śmietana
kasza gryczana
słonina



Przygotowanie:
Polędwicę pokrojoną na plastry rozbijcie ręką. Na patelni podsmażcie wędzoną słoninę, by wytopił się smalec. Usmażcie na nim cebulę. Przełóżcie do garnka. Na pozostałym smalcu podsmażcie polędwicę, tak by się zrumieniła z jednej i z drugiej strony. Przełóżcie do garnka, zalecie wodą i duście na małym ogniu przez 20 minut. 




Doprawcie solą i pieprzem. Dodajcie koncentrat pomidorowy i śmietanę. 


Kaszę ugotujcie według przepisu na opakowaniu. Polędwica z kaszą jest pyszna.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz