środa, 24 lipca 2013

Przekąski z ciasta filo

Znacie/lubicie ciasto filo?


Składniki:
2 płaty ciasta philo
pomidor
szczypiorek
tarty żółty ser
masło
sól
pieprz
cebula


Przygotowanie:
Płat ciasta filo posmarujcie roztopionym masłem. Połóżcie na niego drugi płat ciasta philo. Posmrujcie masłem. Ciasto pokrójcie na kwadraciki. Na każdym kwadracie układajcie: plasterek pomidora, szczypiorek pokrojony, cebulkę, starty żółty ser. Doprawcie solą i pieprzem. Z kwadracików zróbcie koperty. Starajcie się w miarę dokładnie zaklejać. Możecie wspomóc się masłem. Blachę wysmarujcie masłem. Układajcie kwadraciki zachowując odstęp. Pieczcie w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 20 minut. Kopery z ciasta filo są naprawdę smaczną przekąską i na ciepło i na zimno. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz