poniedziałek, 29 lipca 2013

Tarta z cukinią - genialna


Tarta z cukinią i fasolką jest znakomita i nie wymaga zbyt dużo pracy.


Składniki:
ciasto francuskie
mała cukinia
garść fasolki szparagowej
oliwa
sól
pieprz
zioła prowansalskie
bazylia
pomidorki koktajlowe
2 jajka
śmietana 18 proc. 250 ml


Przygotowanie:
Cukinię pokrójcie bardzo cienko i podsmażcie na oliwie. Fasolkę ugotujcie. Ostudzoną pokrójcie na mniejsze kawałki. Formę wysmarujcie oliwą i wyłóżcie ciastem francuskim. Podpieczcie przez 5-10 minut. Na podpieczone ciasto wyłóżcie cukinię, fasolkę. Śmietanę, jajka i przyprawy wymieszajcie na gładką masę. Zalejcie nią tartę. Możecie ją ozdobić pomidorkami przeciętymi na pół.


Pieczcie w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30 minut aż masa stężeje. Na koniec zwiększcie temperaturę, żeby przyrumienić wierzch. Tarta z cukinią jest naprawdę dobra!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz