środa, 18 czerwca 2014

Kacze uda - prosty przepis


Kacze uda nie wymagają specjalnego traktowania. Przygotowanie jest proste.


Składniki:
kacze uda
majeranek
sól
pieprz
papryka w proszku słodka wędzona
1/2 szklanki czerwonego wina
szalotka
oliwa


Przygotowanie:

Udka podsmażcie na oliwie. Dodajcie pokrojoną szalotkę, sól i pieprz. Jak cebula zacznie się rumienić dolejcie wino. Duście pod przykryciem około 20 minut. Doprawcie majerankiem i papryką. Duście jeszcze kwadrans. 

2 komentarze:

  1. Nie jadłam kaczki całe wieki! Muszę to koniecznie nadrobić, pycha :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pyszności :)

    Zapraszam do mnie!
    Dziś kotleciki z kalafiora :)

    www.paczekwkuchni.blogspot.com

    Pozdrawiam!:)

    OdpowiedzUsuń