środa, 25 czerwca 2014

Pesto bazyliowo-kolendrowe


Kolendra i bazylia to moje ulubione zioła. Ich połączenie jest genialne.


Składniki:
garść świeżej kolendry i bazylii
sól
łyżka grubo tartego parmezanu
oliwa
łyżka oleju orzechowego
ząbek czosnku


Przygotowane:
Umyte i osuszone zioła zmiksujcie z dodatkiem czosnku, oliwy i oleju. Dodajcie tyle oliwy, by uzyskać dość gładką konsystencję. Posólcie do smaku. Doajcie jeszcze parmezan. Tak przygotowane pesto bazyliowo-kolendrowe może być samodzielnym sosem do makaronu. Sprawdzi się też świetnie jako dodatek do różnych dań. Wszyscy, którzy lubią kolendrę, będą zachwyceni. 

1 komentarz:

  1. Konkurs z okazji tygodnia brytyjskiego w Lidlu! Szczegóły: http://www.magiccookingtime.pl/2014/06/konkurs-z-okazji-tygodnia-brytyjskiego.html#more

    OdpowiedzUsuń