środa, 11 czerwca 2014

Szparagi w sosie kurkowym

Kończy się sezon szparagowy, więc korzystajcie. Dziś zaskakujące połączenie szparagów z sosem grzybowym.


Składniki:
pęczek szparagów
sól
cukier
pieprz
kurki
śmietana
oliwa



Przygotowanie:
Kurki oczyśćcie. Podsmażcie na oliwie. Przyprawcie solą i pieprzem. Dodajcie śmietanę. 
Przygotujcie szparagi: odetnijcie końcówki, obierzcie. Ugotujcie w wodzie z dodatkiem odrobiny soli i cukru (około 20 min.). Szparagi polekcie sosem kurkowym. Pychota!

2 komentarze:

  1. Uwielbiam sos kurkowy ... pyszne połączenie !

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie łączyłam tych dwóch składników, ale oba uwielbiam, więc szparagi w takim sosie to coś dla mnie.

    OdpowiedzUsuń