poniedziałek, 1 października 2012

Nadziewana dynia - przepis


Sezon na dynię w pełni. Dziś dynia faszerowana i zapiekana. Pychota. Pamiętajcie, że możecie nadziać tym, co lubicie.




Składniki:
jedna mała wydrążona dynia
odrobina mięsa z gęsi
1/2 papryki
szalotka
2 ząbki czosnku
fasolka szparagowa
1 pomidor
pieprz
sól
harrisa
mięta
bazylia
oregano
śmietana
zioła prowansalskie
oliwa z oliwek



Przygotowanie:

Warzywa i mięso na nadzienie drobno pokrójcie. Przyprawcie, dodajcie śmietanę i wymiejszajcie. Nadziejcie farszem dynię. Pieczcie w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 1.5 h. Na kwadrans przed zakończeniem polejcie z wierzchu oliwą. Smakuje wybornie. Ciekawe jakie byłoby Wasze nadzienie?



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz