poniedziałek, 25 marca 2013

Sałatka pieczarkowa z jajkami - na Wielkanoc

Jeśli macie dość klasycznej jarzynowej sałatki, zróbcie sałatkę pieczarkowo-jajeczną.


Składniki:
kg małych pieczarek
5 jajek
majonez
sól
pieprz
oliwa





Przygotowanie:
Jajka ugotujcie na twardo. Ostudzone pokrójcie w drobną kostkę. Pieczarki oczyśćcie i usmażcie na oliwie. Nie muszą być rumiane. Jak ostygną wymieszajcie z jajkami. Doprawcie solą i pieprzem. Wymieszajcie z majonezem. Bardzo prosta i bardzo smaczna!


2 komentarze:

  1. Uwielbiam tę prostą sałatkę - za pyszny smak smażonych pieczarek <3 Tylko u mnie - koniecznie na masełku ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń