środa, 13 marca 2013

Wiosenna sałatka z marchewką po koreańsku

Sałatki mogłabym jeść 5 razy dziennie. Żeby mi się nie znudziły - poszukuję nowych dodatków.


Składniki:
rzodkiewka
ogórek
miks sałat
marchewka po koreańsku
śmietana (2 łyżki)
majonez (2 łyżki)
ząbek czosnku
sól
pieprz



Przygotowanie:
Rzodkiewki i ogórka pokrójcie i przełóżcie na sałatę. Wierzch udeokrujcie marchewką po koreańsku. Wygląda jak makaron. Jest ostra - ale może ją zjeść nawet osoba, która nie przepada za pikantnymi przyprawami. Kupuję ją w sklepach Kuchnie Świata. Z majonezu, śmietany i czosnku zróbcie sos. Doprawcie go solą i pieprzem. Polejcie nim sałatkę.


Sałatka dobrze smakuje z sosem i bez niego - marchewka sama w sobie nadaje jej specyficzny smak.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz