środa, 6 marca 2013

Ser kozi zapiekany

Ser smakuje mi niemal pod każdą postacią. Tym razem rolada kozia w wersji zapiekanej.






Składniki:
2 plasterki koziej rolady
pomidor
kapary
czosnek niedźwiedzi
pieprz czerwony
pieprz czarny
papryka
ogórek
anchois



Przygotowanie: 
Roladę włóżcie do foremek do pieczenia albo naczyń żaroodpornych. Na ser wyłóżcie to co lubicie najbardziej. Ja robię różne kombinacje: z pomidorami i kaparami, z anchois i papryką, papryką i ogórkiem. Doprawiam je pieprzem i czosnkiem niedźwiedzim. Wstawcie do kuchenki mikrofalowej. Podgrzewajcie aż ser się roztopi i lekko zrumieni. Smakuje świetnie z bagietką.


2 komentarze:

  1. Czosnek niedźwiedzi? a co to takiego? Wspaniale, że taki ser jest u mnie akurat dostępny, też sobie zrobię taką ucztę!

    OdpowiedzUsuń
  2. czosnek niedźwiedzi to zioło, które rośnie dziko w polskich górach. Kupuję je suszone. Ma wspaniały nieprzytłaczający smak

    OdpowiedzUsuń