piątek, 28 czerwca 2013

Szparagi z fasolką szparagową

Szparagi i fasolka szparagowa to idealne połączenie jak się okazuje :)


Składniki:
szparagi
1/2 kg fasolki szparagowej
sól
masło
masło klarowane
parmezan



Przygotowanie:
Gotujcie fasolkę szparagową przez 12-15 minut. Dodajcie do niej przekrojone na pół (i obrane wcześniej) szparagi. Gotujcie tak długo aż fasolka i szparagi zmiękną. Co ciekawe, fasolka przechodzi całkowicie aromatem szparagów, a nie odwrotnie. Na patelni rozgrzejcie masło z masłem klarowanym. Podsmażcie osączone z wody szparagi i fasolkę. Posólcie lekko. Na talerzu minimalnie posypcie tartym parmezanem. Rewelacja!!!!



2 komentarze:

  1. Ale tu szparagowo. Ulala :)
    dariawkuchni.

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Pani blogiem, proszę o kontakt:) wspolpraca@armadeo.pl

    OdpowiedzUsuń