Składniki:
opakowanie kurek (około 0,75 kg)
1,2 kg ligawy
3 szalotki
oliwa
sól
pieprz
100 ml koniaku
czosnek niedźwiedzi
pietruszka
Przygotowanie:
Wołowiną umyjcie i pokrójcie na dość cienkie plasterki (około 3 mm). Podsmażajcie na oliwie.
Kurki bardzo dokładnie umyjcie, tak by potem piasek nie chrzęścił Wam pod zębami ;) Szalotki pokrójcie w kostkę (uwielbiam smak szalotek - ta cebula nie przytłacza swoim smakiem innych składników). Wołowinę popieprzcie i zalejcie koniakiem. Dodajcie szalotki.
Teraz na czas na kurki. Wszystko niech się dusi.
Dodajcie czosnek niedźwiedzi (kupcie koniecznie - to jedno z moich ulubionych ziół). Na koniec dodajcie drobno posiekaną natkę pietruszki i odrobinę soli.
Wołowina z kurkami jest boska!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz