wtorek, 20 sierpnia 2013

Deser gruszkowo-brzoskwiniowy z mascaropne


Sezon na gruszki i brzoskwinie w pełni. Do dzieła!


Składniki:
1/2 kg  brzoskwiń
3/4 kg gruszek
1/2 szklanki białego wina
1/2 szklanki borówek
rodzynki
płatki migdałowe
cukier trzcinowy
cynamon, kardamon, laska wanilii
mascaropne
2 łyżki śmietany
szafran



Przygotowanie:
Brzoskwinie i gruszki przygotujcie zgodnie z przepisem, który znajdziecie tu. Oczywiści bez ryżu. Gruszek i brzoskwiń możecie przygotować więcej i tylko zmieniać bazy, mając codziennie inny deser.
Szafran wymieszajcie ze śmietaną. Po 10 minutach śmietanę wymieszajcie z mascarpone. Masę przełóżcie do miseczek, a  na wierzchu ułóżcie brzoskwinie i gruszki. Pycha!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz