środa, 21 sierpnia 2013

Shish kebab w dwóch wersjach

Jagnięcina to niedoceniane mięso. Tymczasem smażone, bądź z grilla smakuje świetnie. 


Składniki:
1 kg mielonej jagnięciny
sól
pieprz
jajko
kminek
papryka mielona słodka
świeża kolendra
sok z cytryny
chili
2 szalotki
2 ząbki czosnku


Przygotowanie:
Cebulę drobno pokrójcie, czosnek przeciśnijcie przez praskę. Wymieszajcie z mięsem i przyprawami. Dodajcie jajko i jeszcze raz wymieszajcie. W pierwszej wersji porobiłam małe kotleciki i usmażyłam. W drugiej wersji zrobiłam shish kebab - tylko zrezygnowałam z formy szaszłyka.  Jagnięcina jest fantastyczna. 


1 komentarz:

  1. ale smacznie :)
    dziś ostatni dzień kulinarnego rozdania- serdecznie zapraszam!
    www.cookplease.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń