Fasolka szparagowa z midałami i chili to jedno z najbardziej zaskakujących połączeń. Spróbujcie sami!
Składniki:
fasolka szparagowa
płatki migdałowe
sproszkowane chili
sól
oliwa
sok z cytryny
Przygotowanie:
Fasolkę ugotujcie w osolonej wodzie (około 15 minut). Płatki migdałów uprażcie na patelni. Jak będą złote dodajcie chili (apeluję o rozsądek) i kilka kropel soku z cytryny. Doprawcie solą. Dodajcie fasolkę. Wymieszajcie. Polejcie oliwą.
Fasolka szparagowa w migdałach jest pyszna. Pamiętajcie, by nie przesadzić z chili.
Nietypowe połączenie smakowe, ale... intrygujące :)
OdpowiedzUsuńostrożnie z sokiem cytrynowym - radze dodawac powoli i probowac, zeby nie bylo za kwasne, bo smak sie zepsuje
UsuńFasolkę szparagową uwielbiam, ale muszę przyznać, że pierwszy raz spotykam się z takim przepisem :) Muszę koniecznie wypróbować!
OdpowiedzUsuńrewelacyjny smak, tylko nia dawaj za dużo soku z cytryny, bo smak będzie kwaśny - za pierwszym razem jak robilam ten przepis to przesadzilam z sokiem cytrynowym i smak był kwaśny, dominował
UsuńFasolka niebanalna :) - bardzo mi się podoba ten przepis
OdpowiedzUsuńNie wpadłabym na takie połączenie. :)
OdpowiedzUsuń