wtorek, 13 sierpnia 2013

Fasolka szparagowa z migdałami i chili

Fasolka szparagowa z midałami i chili to jedno z najbardziej zaskakujących połączeń. Spróbujcie sami!


Składniki:
fasolka szparagowa
płatki migdałowe
sproszkowane chili
sól
oliwa
sok z cytryny


Przygotowanie:
Fasolkę ugotujcie w osolonej wodzie (około 15 minut). Płatki migdałów uprażcie na patelni. Jak będą złote dodajcie chili (apeluję o rozsądek) i kilka kropel soku z cytryny. Doprawcie solą. Dodajcie fasolkę. Wymieszajcie. Polejcie oliwą.


Fasolka szparagowa w migdałach jest pyszna. Pamiętajcie, by nie przesadzić z chili.

6 komentarzy:

  1. Nietypowe połączenie smakowe, ale... intrygujące :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ostrożnie z sokiem cytrynowym - radze dodawac powoli i probowac, zeby nie bylo za kwasne, bo smak sie zepsuje

      Usuń
  2. Fasolkę szparagową uwielbiam, ale muszę przyznać, że pierwszy raz spotykam się z takim przepisem :) Muszę koniecznie wypróbować!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. rewelacyjny smak, tylko nia dawaj za dużo soku z cytryny, bo smak będzie kwaśny - za pierwszym razem jak robilam ten przepis to przesadzilam z sokiem cytrynowym i smak był kwaśny, dominował

      Usuń
  3. Fasolka niebanalna :) - bardzo mi się podoba ten przepis

    OdpowiedzUsuń
  4. Nie wpadłabym na takie połączenie. :)

    OdpowiedzUsuń