wtorek, 6 sierpnia 2013

Tacos - pyszne i proste danie - kuchnia meksykańska


Jeśli lubicie kuchnię meksykańską, tacos jest dla Was!


Składniki:
opakowanie muszelek do tacos
papryka
3/4 kg mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
puszka czerwonej fasoli
ser żółty
cebula
 2 ząbki czosnku
przyprawy do kuchni meksykańskiej


Przygotowanie:
Fasolę z puszki podgrzejcie w rondelku. Mięso podsmażcie z pokrojoną cebulą i czosnkiem. Dodajcie pokrojoną paprykę i żółty ser. Przyprawcie. Muszelki podgrzejcie na patelni lub grillu. 



 Możecie mięso wymieszać z fasolą i mieszanką napełnić muszelki, lub muszelki napełnić mięsem i polać fasolą. W obu konfiguracjach tacos smakują znakomicie!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz